קוקר הוא חסכוני באנרגיה
מי שזקוק למים רותחים מספר פעמים ביום יחסוך אנרגיה רבה יותר עם קוקר מאשר עם קומקום. הסוד שלנו נמצא מתחת לכיור. הבה נסביר.
קוקר מורכב משני חלקים: ברז מים רותחים על גבי משטח העבודה ומיכל קטן מתחתיו, בו מאוחסנים המים בטמפרטורה של 108°C. מיכל זה הוא מעין בקבוק תרמוס המחובר לרשת המים. הודות לבידוד בוואקום-גבוה, החום לא יכול לצאת. כלומר רק מעט מאוד אנרגיה (10 וואט) נדרשת כדי לשמור על המים במיכל בנקודת הרתיחה. כשמוזגים מים רותחים מהברז, מים טריים זורמים מיד למיכל שמתחת למשטח העבודה. מים אלו יורתחו גם כן.
הקוקר שלי
'אם היינו משתמשים במים חמים מדוד החימום המרכזי שלנו, הם היו צריכים לעבור בדרך כלל 15 מטרים דרך הבית, ואז היינו מאבדים כמות עצומה של חום ומים. לכן אנו משתמשים רק במים קרים מרשת המים. למים רותחים, יש לנו את הקוקר שלנו. '
